Zázemí zahradníků

Projekt: 2009-2012

Realizace: 2013

Investor: BOTANICKÁ ZAHRADA HL. M. PRAHY

Autoři architektonického řešení: M. Hůla, P. Ullmann

Zázemí zahradníků

Pro Botanickou zahradu hl. m. Prahy jsme navrhli zázemí zahradníků. Tento návrh nově interpretuje archetyp dvora jako hospodářského provozu použitím soudobého architektonického jazyka. Budovy jsou seskupeny kolem dvora do tvaru U – aby z botanických expozic v lese nebylo vidět do hospodářského zázemí. Dům má dvě tváře: do lesa, tedy do expozic, směrem k návštěvníkům, má stavba fasádu obloženou dřevem.

Naopak do dvora je fasáda řešena z lícových betonových tvarovek, kombinovaná s výraznou barevností dveří a vrat. Tato přiznaná syrovost materiálů – bez použití omítek – pokračuje i v interiéru budovy. Zahradnický provoz – manipulace se zeminou, květináči, atd. se stal zdrojem inspirace pro výtvarně výrazné řešení.
Číst více...

Podívejte se na další články